2019-07-13 11:10:24• hírek • Közlemény

Jön a 400. adás, csapás: 2011 őszétől szombatonként Harangszó Rádió a Cityben

2011 ősze óta minden szombaton 18 órakor hallható a Harangszó Rádió műsora a City Rádióban.

Ebből az alkalomból a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának munkatársi közössége pénteken különleges tortát készíttetett az adás szerkesztőinek. Király Lajos esperes a következő szavakkal köszönte meg az eddigi munkát: 

 

"A Harangszó Rádió adása a 400. alkalommal csendül fel és hirdeti a bátorító, bíztató és vigasztaló üzenetet a hallgatóság felé. A 400-as szám kapcsán a Négyszáz csapás című francia film jut eszembe, melyet François Truffaut rendezett és elnyerte vele a legjobb rendezés díját a cannes-i nemzetközi filmfesztiválon. Természetesen nem úgy definiálom a Harangszó Rádió adásait, mint csapásokat, hanem úgy, mint a filmben is megfogalmazott társadalom normái ellen lázadó evangéliumot. Ugyanis a Harangszó Rádió adásai, a benne felcsendülő gondolatok, az énekek és az áhítatok a társadalmunkban jelen lévő bűnök ellen lázad, azokra igyekszik „csapást mérni”, s teszi ezt úgy, hogy közben az embert szereti, de annak bűnét elutasítja.

 

Köszönetet mondok elsősorban Rácz Ervin lelkipásztornak, főszerkesztőnek a 400 adás megalkotásáért, ugyanakkor köszönöm a City Rádió munkatársi közösségének, Szilágyi Leventének, a lelkipásztoroknak, a gyülekezeti tagoknak, és mindazoknak, akik részt vállaltak abban, hogy közösen építsük „Isten oltárát”. Soli Deo Gloria!

 

A 400. adásban, szombaton 18 órától, Király Lajos esperes áhítata után a Párizsi Magyar Református Egyházközség gondnokasszonyával, Heddad Annamáriával beszélget a szerkesztő, Rácz Ervin. Közben szól a friss, keresztyén könnyűzene, hirdetve az Örökkévalót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: